Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Ανορθόδοξος διαδικτυακός προεκλογικός πόλεμος

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές,  τα επιτελεία της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μετά απο τα απρόβλεπτα γι' αυτούς αποτελέσματα των εκλογών του Μαΐου, κι εκτιμώντας οτι για την απώλεια τους οφείλεται η χωρίς φίμωτρο ενημέρωση μέσω internet, έχουν συγκροτήσει ομάδες μισθοφόρων διαδυκτιακού ανορθόδοξου πολέμου.
Αυτό σημαίνει οτι μπαίνουν σε...

κάθε blog , forum & ιστοσελίδες ενημέρωσης, ακόμη και στο You Tube όπου παριστάνωντας τους απλούς αναγνώστες, προσπαθούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη, σχολιάζοντας άλλες φορές με μετριοπάθεια για να μήν "καρφώνονται", κι άλλες φορές έντονα μέχρι φανατικά, κατά των κομμάτων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
 Βέβαια αυτό που παρατηρείται συνήθως είναι η αντίδραση των αναγνωστών με ανταπαντήσεις σε βάρος του υποτιθέμενου αναγνώστη. Στην ουσία πετυχαίνουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα απο τα επιθυμητά γι' αυτούς.
  Είναι γεγονός οτι λίγο πολύ, όλοι όσοι ενημερώνονται μέσω internet έχουν την πλέον εμπεριστατωμένη άποψη για το τί συμβαίνει στην πραγματικότητα, σε σχέση με τους συμπολίτες μας άνω των 50 ετών που δέν έχουν την ανάλογη εξικοίωση ή και καθόλου με τους υπολογιστές και το internet, όπου η μόνη τους επιλογή ενημέρωσης είναι η τηλεόραση. Δηλαδή ο κάθε πολίτης που ενημερώνεται τακτικά απο το διαδίκτυο είναι έτοιμος να απαντήσει σε θέματα δύσκολα και ίσως δυσνόητα για τους περισσότερους με μεγάλη ευκολία αλλά κυρίως εμπεριστατωμένα.
 Τελικά αυτό που διαπιστώνεται είναι οτι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, χωρίς να το θέλουν έχουν πέσει  θύματα της εξέλιξης της τεχνολογίας ή καλύτερα της άρνησής τους στην εξέλιξη αυτή. Ίσως λόγω του "προχωρημένου" της ηλικίας, όπου φάνταζε βουνό ακόμη και το άνοιγμα του υπολογιστή, ίσως και της νοοτροπίας του Έλληνα που λέει: Εγώ οτι ήταν να μάθω, το έμαθα. Πήρα σύνταξη.  Σειρά σας να μάθετε εσείς τα της εποχής σας.
 Η ειρωνία όμως στο τελεταίο είναι πως χάνουν μήνα με τον μήνα μέρος της σύνταξής τους και δεν μπορούν να αμυνθούν με γνώση, με συνέπεια να βρίσκονται στο απόλυτο σκοτάδι και στην δίνη της παραπλανητικής τηλεόρασης.
 Το ελπιδοφόρο πάντως είναι οτι το internet είναι ενα πολύτιμο όπλο ενάντια στην παραπληροφόρηση των ΜΜΕ και ίσως μας βοηθήσει πια να γίνουμε υπεύθυνοι πολίτες, και να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ενα καλύτερο κόσμο για εμάς αλλά ιδιαίτερα για τις επόμενες γενιές.